In mei 2017 heeft CWS haar eerste 100% elektrische truck officieel in gebruik genomen voor de distributie in en rondom Groningen. Aanleiding was een Europese aanbesteding waardoor CWS haar 85 locaties zonder uitstoot moest gaan bevoorraden. Emoss bood uitkomst in de vorm van een 100% elektrische 12 tons vrachtwagen.

Actieradius

CWS, leverancier van sanitaire en hygiënische producten, distribueert vanuit hun locatie in Drachten. De afstand tot de binnenstad van Groningen bedraagt rond de 40 kilometer. “Met heen- en terugrijden zijn we er niet, want in- en rond de binnenstad worden er tientallen adressen beleverd op een dag”, aldus Harry van der Meer, regiomanager van CWS. “Emoss kwam met een oplossing in de vorm van een 12 tons distributietruck op basis van een DAF LF. Deze bakwagen heeft, afhankelijk van de inzet, een actieradius tussen de 180 en 200 kilometer. Dat is ruim voldoende voor wat wij er mee doen.”

Impact

De impact van de Emoss EMS1220 is enorm in termen van duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. Op de afstanden tot wel 700 kilometer per week, wordt op jaarbasis ruim 5800 liter diesel bespaard. Dit staat gelijk aan een uitstoot van grofweg 16.000 kilogram CO2. De overeenkomst met de gemeente Groningen is per 1 februari 2017 ingegaan en kent een maximale duur van 8 jaar. De gemeente Groningen spreekt haar volste vertrouwen uit in CWS, aldus Albert de Roos, Inkoopadviseur van de gemeente Groningen.

Betrouwbaar

Sinds 1 februari 2017 was CWS al elektrisch onderweg met een tijdelijke oplossing van Emoss, terwijl er werd gewerkt aan het eigen voertuig van CWS. Mart Noordam van Emoss: “Wij bouwen in Oosterhout deze voertuigen op basis van, in dit geval, een DAF truck. Deze 12 tonner is uitgerust met een zes-fasen elektromotor en een 120 kWh accupakket. Belangrijk daarbij is dat wij op dit moment de enige aanbieder zijn met een gecertificeerd accupakket voor een truck. Onze Emoss trucks zijn opgenomen in de landelijke software van de brandweer waardoor er bij incidenten geen problemen ontstaan. Onze Emoss elektrische trucks zijn dan ook 100 procent veilig.” Voor service, reparatie en onderhoud is een contract afgesloten met een BSF in Leeuwarden. Zij dienen als officiële partner van Emoss in Noord-Nederland.

 

 

Meer weten over deze case?
Wij nemen graag contact met u op.
 

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...