Waste Management NZ Limited, een van de grootste afvalverzamelaars van Nieuw-Zeeland, heeft aangekondigd hun vloot te gaan vervangen door elektrische aangedreven wagens van Emoss. Waste Management zet daarmee hun duurzaamheidsprincipe kracht bij.

Bakwagen en zijladers

De eerste wagen, een 100% elektrisch aangedreven bakwagen, wordt dit jaar nog in gebruik genomen in Auckland. Het tweede en derde voertuig, zogenaamde ‘zijladers’ die de afvalbakken vanaf de stoeprand verwerken, worden in 2017 in Auckland en Christchurch in gebruik genomen. De intentie is dat een groter deel van de vloot wordt omgebouwd naar elektrische aandrijving, wanneer de tests zijn afgerond.

Elektrisch inzamelen van afval

In het begeleidende persbericht spreekt Tom Nickels, de Managing Director van Waste Management. “We zijn er trots op dat we de eerste partij in Nieuw-Zeeland zijn die overstappen naar het elektrisch inzamelen van afval. [...] Duurzaamheid zit verweven in ons DNA en met Emoss hebben wij een partij gevonden die ons daarin kan ondersteunen. We zijn tevreden over de progressie en zien enorm uit naar de eerste elektrische ophaalritten over slechts enkele maanden.”

 

 

Meer weten over deze case?
Wij nemen graag contact met u op.
 

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...